Yaabba

FAQ

Aanmelden

Bij Yaabba werken we met credits. Als opdrachtgever start je met het aanschaffen van een credit-pakket. Met deze credits kun je vervolgens opdrachten plaatsen op het platform.

Review-systeem/kwaliteit

De kwaliteit van de schrijvers wordt gewaarborgd door een toelatingsprocedure in combinatie met een review-systeem. Om als schrijver toegang te krijgen tot de community moet de trainingsfase succesvol worden doorlopen. Op basis van de beoordeling van de trainingsopdrachten, wordt de schrijver ingedeeld in een van de schrijfniveaus (junior, medior, senior, professional, expert).

De beoordelingen van opdrachtgevers zijn bepalend voor de ontwikkeling van een schrijver: hoe beter de reviews, hoe hoger het niveau van de schrijver. Uiteraard zal een opdracht geschreven door een junior-schrijver minder credits kosten dan wanneer er wordt gekozen voor een hoger schrijfniveau. Die keuze ligt volledig bij de opdrachtgever.

Ten slotte, controleert Yaabba alle teksten van nieuwe Yaabba-schrijvers nog voordat deze teksten naar de opdrachtgevers worden gestuurd. Zo garanderen wij kwaliteit!

Na het accepteren van een tekst, wordt de opdrachtgever gevraagd de schrijver een review te geven. Deze reviews zijn bepalend voor de ontwikkeling van de schrijver: hoe beter de reviews, hoe hoger het niveau van de schrijver.

We werken met 5 schrijfniveaus:

Junior Beginnend talent, geschikt voor teksten voor breed publiek.
Medior Ervaren schrijver, geschikt voor teksten voor breed publiek.
Senior Ervaren schrijver, schrijft teksten voor breed publiek en heeft talent voor wetenschappelijke teksten.
Expert Ervaren schrijver van wetenschappelijke teksten. Hij/zij heeft consistent hoge kwaliteit geleverd en wordt daardoor beschouwd als expert.
Professional Big-geregistreerd medisch professionals en/of onze beste medische schrijvers met jarenlange beroepservaring.

Na het succesvol afronden van de trainingsfase wordt de schrijver ingedeeld in een van de schrijfniveaus (junior, medior of senior)*. Dit op basis van de beoordeling van de trainingsopdrachten, waarbij wordt gelet op:

 • Het voldoen aan de eisen van de briefing
 • De correctheid van informatie/inhoud
 • Het correcte gebruik van referenties
 • De schrijfstijl
 • Het taalgebruik (spelling/grammatica/interpunctie/woordkeuze/zinsopbouw)

Indien onze schrijvers consistent goed werk leveren en voldoende ervaring op hebben gedaan, kunnen ze doorgroeien naar een volgend schrijfniveau.

* Enkel medisch professionals met BIG-registratie en professioneel medische schrijvers met meer dan 2 jaar werkervaring kunnen meteen doorstromen naar expert of professional niveau.

Communicatie

Open Deze opdracht is nog niet aangenomen door een van de schrijvers.
Wordt geschreven De tekst wordt op dit moment geschreven door een van de schrijvers.
Controle Yaabba De tekst is onder controle bij Yaabba. Bij nieuwe Yaabba-schrijver wordt de tekst eerst gecontroleerd door Yaabba voordat deze naar de opdrachtgever wordt gestuurd. Kwaliteit staat voorop!
Controle opdrachtgever De opdrachtgever heeft 10 dagen de tijd om de tekst te controleren.
Correctie aanvraag De opdrachtgever heeft gevraagd om correctie. De schrijver heeft 5 werkdagen de tijd om de tekst aan te passen.
Geaccepteerd De opdrachtgever is tevreden met de tekst en heeft deze geaccepteerd.
Afwijzing aangevraagd De opdrachtgever had andere wensen/verwachtingen en heeft een afwijzing aangevraagd. Yaabba gaat beoordelen of deze afwijzing gegrond is.
Afgewezen Yaabba heeft geconcludeerd dat de afwijzing gegrond is. De tekst is afgewezen.

Als je klikt op de opdracht zie je onderaan de pagina een chatvenster. Hier kun je de schrijver een bericht sturen.

Nee. Om je privacy te beschermen is het binnen de Yaabba-community niet toegestaan om contactgegevens tussen schrijver en opdrachtgever uit te wisselen. Gebeurt dit toch, dan zal Yaabba ingrijpen.

Opdrachten plaatsen

De opdrachtgever bepaalt de deadline in de vorm van het aantal dagen die de schrijver krijgt om de opdracht te voltooien.

 • Deze deadline gaat in vanaf het moment dat de schrijver de opdracht aanneemt.
 • Er geldt een minimale deadline van 2 werkdagen.
 • Tijdstip van inleveren is 23:59 op de dag van de deadline.

Neem je een opdracht woensdag 5 juli om 14:00 aan, dan wordt de deadline vrijdag 7 juli om 23:59.

Opdrachten beheren

Indien een deadline wordt gemist door de auteur, neemt Yaabba contact op met desbetreffende auteur. Indien binnen 2 dagen geen legitieme reden wordt gegeven voor het niet nakomen van de deadline, wordt de auteur van de opdracht verwijderd. De betaalde credits worden weer beschikbaar gesteld in de wallet van de opdrachtgever. De opdrachtgever heeft de mogelijkheid de opdracht opnieuw te plaatsen.

Zolang de opdracht nog niet is aangenomen, kun je deze nog wijzigen/verwijderen.

Ja, de credits die je hebt betaald voor de opdracht worden teruggeplaatst in je wallet.

De schrijver krijgt 5 dagen de tijd om de tekst aan te passen en opnieuw in te leveren.

Vanaf het inlevermoment heb je 10 dagen de tijd om de tekst te beoordelen. Je kunt de tekst accepteren, ter revisie terugsturen of (wanneer de schrijver al een revisiekans heeft gehad) afwijzen.

Als opdrachtgever krijg je 10 dagen de tijd een tekst te beoordelen. Gebeurt dit niet? Dan geldt de tekst automatisch als geaccepteerd. De ingehouden credits worden dan niet teruggeplaatst in je wallet.

Afwijzen is pas mogelijk wanneer de schrijver al een revisiekans heeft gehad. Ben je na de eerste revisie nog steeds niet tevreden en heb je goede redenen om de tekst af te wijzen dan mag dit. Het Yaabba-team zal beoordelen of ze de afwijzing gegrond vinden.

Zo ja, dan worden de ingehouden credits teruggeplaatst in je wallet en heb je de optie de opdracht opnieuw te plaatsen.

Zo nee, dan wordt de opdracht automatisch geaccepteerd en zal je als opdrachtgever voor de opdracht moeten betalen.

Auteursrecht/plagiaat

Wij hanteren een ‘zero tolerance’-beleid omtrent plagiaat. Alle content die Yaabba-schrijvers aanleveren dient door de schrijver zelf te worden geschreven. Wanneer je denkt dat er sprake is van plagiaat, neem contact met ons op. Indien er daadwerkelijk sprake is van plagiaat, wordt de schrijver van de opdracht verwijderd en worden de ingehouden credits teruggeplaatst in je wallet.

In die tekst wordt geaccepteerd door de opdrachtgever (of door Yaabba) staat de auteur al zijn/haar auteursrechten op de tekst volledig over aan de opdrachtgever. Ook doet de auteur, voor zover toegestaan, afstand van de persoonlijkheidsrechten.

De opdrachtgever is niet verplicht bij publicatie van de tekst de naam van de auteur te vermelden. Tevens is de opdrachtgever vrij om wijzigingen in de tekst aan te brengen

Betalingen en facturen

Bij Yaabba werken we met credits. Als opdrachtgever koop je een credit-pakket. Met deze credits kun je vervolgens opdrachten plaatsen.

De prijs van de opdracht hangt af van de volgende factoren:

 • Aantal woorden
 • Doelgroep tekst (zorgprofessionals of breed publiek)
 • Gebruik van referenties
 • Niveau van de schrijver

De standaard betaalmethode is iDeal, echter in overleg bieden we voor sommige klanten de mogelijkheid om op factuur te betalen. Stuur ons via het het contactformulier een bericht met daarin de vraag om betaling op factuur te activeren.

Heb je nog vragen?

Heb je een vraag die hierboven niet wordt beantwoord, neem dan contact met ons. Wij helpen je graag.